Tarieven

Rijopleiding Auto schakel / automaat

Bij go4all kunt u terecht voor schakel of automaat rijlessen.
peugeot 208
Examen onderdelen: Auto
  • Voertuigcontrole
  • 2 bijzondere verrichtingen
  • Zelfstandig route rijden (borden/navigatie/clusteropdracht)
  • Een rit in en om Tiel, binnen bebouwde kom, buiten bebouwde kom en snelweg
Inschrijven Tarieven

Rijbewijs (B) Auto

Theorie

Voordat het praktijkexamen (of de tussentijdse toets) voor de auto door het CBR afgenomen kan worden, dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Vanaf 16,5 jaar mag je tegenwoordig al bij het CBR theorie-examen doen voor de auto. Het is mogelijk om dit theorie-examen via onze rijschool te regelen, maar je kunt het ook rechtstreeks met het CBR regelen. Voordeel hiervan is dat je zélf de tijd en CBR-locatie kan afspreken. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Reguliere opleiding

De reguliere opleiding is een leuke manier om je rijbewijs in je eigen tempo te halen. Je kiest zelf welke tijdstippen jou het beste uitkomen om te lessen. De meeste leerlingen kiezen ervoor om 1 of 2 keer per week te rijden. Het is mogelijk om tijdens je rijopleiding bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) te nemen. Tijdens dit "proefexamen" wordt het praktijkexamen nagebootst en kijkt de examinator van het CBR waar je zwakke punten liggen. Tijdens deze TTT kun je een vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen. De rijlessen die je nog gaat rijden na de TTT kun je dus gebruiken om je inzicht en rijvaardigheid te verhogen naar het examenniveau. Als je er klaar voor bent, wordt het CBR praktijkexamen in overleg met jou en de rijschool ingepland.

Spoedopleiding

Een rijbewijs halen is meestal een kwestie van wekelijks één of meerdere autorijlessen volgen. Na ongeveer 25 á 30 uur reserveert een rijschool het examen. Het rijbewijs halen kost veel tijd op deze manier. Je kunt echter ook versneld je rijbewijs halen, door middel van het volgen van een spoedcursus! Het slagingspercentage is over het algemeen hoger, omdat je steeds met autorijden bezig bent en dus niet iedere les er weer opnieuw in moet komen. De regels die je geleerd hebt blijven sneller en beter hangen. Op deze manier komt er sneller routine in je rijgedrag en ook worden de regels er door regelmatige herhaling en correctie efficiënt ingestampt. Met een spoedcursus kun je in 5 dagen tot enkele weken uw rijbewijs halen.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de TTT worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Onze instructeurs rijden altijd mee, tenzij jij dit niet wilt. De TTT duurt even lang als een rijexamen (55 minuten). Na afloop van de TTT krijg je een advies van het CBR over de examenonderdelen waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Als je de bijzondere verrichtingen in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je een vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende praktijkexamen!

Machtiging Rijschool

Voordat wij, als rijschool, de tussentijdse toets (TTT) of het praktijkexamen voor jou gaan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dit doe je door middel van een machtiging. Je ontvangt dan rechtstreeks bericht van het CBR als wij het examen voor jou hebben gereserveerd of als je examen is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor onze rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Eindelijk is het zo ver en mag je opkomen voor je praktijkexamen bij het CBR!

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten en vindt plaats in Tiel. Na de kennismaking met de CBR examinator volgt het rijgedeelte. Je eigen rijinstructeur van GO4ALL gaat in principe ook mee en zal na afloop ook aanwezig zijn bij de uitslag en toelichting. (Heel af en toe kan je instructeur niet mee, omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding voorrang krijgt.)

Meenemen tijdens het Praktijk Examen:

- Geldig Theoriecertificaat - Geldig Identiteitsbewijs (Paspoort, ID-Kaart of Rijbewijs) - Oproepkaart CBR - Eventueel de uitslag van de Tussentijdse Toets (TTT) Inschrijven